

GRAPPA 2024 Annual Meeting and Trainee Symposium DRAFT

Pre-Meeting: Thursday, July 11	
07:30 – 14:00	Epidemiologic Methods and Study Design: A Primer and Update (By registration only.) Willow A&B
11:00 – 12:30	Patient Research Partners (PRP) Meeting. (90 minutes) (By invitation only.) Redwood A&B
13:00 – 15:00	IDEOM (120 minutes) Redwood A&B
15:30 – 17:00	Industry Research Collaboration Meeting (90 minutes) (By invitation only) Willow A&B
17:30 – 18:30	YGRAPPA Business Meeting (60 minutes) (By invitation only) Redwood A&B
18:30 – 20:00	Thursday Night Welcome Open Reception. (90 minutes) Cirrus Ballroom
20:00 – 21:00	Y-GRAPPA Networking Event (60 minutes) (By invitation only.) Fountain Wine Bar
Day 1: Friday, July 12	
Breakfast 07:00 – 08:30 Grand Ballroom A	
07:05 – 08:25	Ultrasound Workshop Redwood A&B
07:25 – 08:25	Psoriasis outcomes for the Rheumatologist (or Non-dermatologist). Willow A Eye to Eye: Diagnosis and Management of Eye Conditions in Psoriatic Disease Willow B
07:30 - 08:30	Registration, Meet and Greet.

General Meeting Room

Grand Ballroom B&C

Morning Session Chairperson: Oliver FitzGerald 08:30 – 08:45 Welcome and Introduction. 08:45 – 09:45 **Trainee Symposium.** (60 minutes). 9:45 - 10:35Challenges and Opportunities in Psoriatic Disease - Keynote (50 minutes) 10:35 – 11:05 **Coffee Break.** (30 minutes) 11:05 – 11:35 Debate: Be It Resolved That Clinical Enthesitis Indices Do Not Reflect True Enthesitis and Hence Should **Be Discontinued** (30 minutes) 11:35 – 12:05 **CRN Update** AXIS Study Findings (30 minutes) 12:05 – 13:00 Lunch, Poster Exhibits, and Social Networking. (55 minutes). Poster Exhibits - Grand Ballroom D 12:10 – 13:00 Education Committee Lunch Meeting. (50 Minutes) (By Invitation Only.) 13:05 – 13:50 World Café Session (45 minutes) **General Meeting Room** Grand Ballroom B&C Afternoon Sessions Chairperson, April Armstrong 13:55 – 14:25 How to Manage Cardiovascular Diseases in Psoriatic Diseases in a Busy Clinic? Navigating Evidence and **Time Management in Clinics.** (20 Minutes) What the Clinician Needs to Know about GLP-1 Agonists in 2024. (10 Minutes) 14:25 – 14:45 MHC-1-opathy: Unified Concept for Etiology of Several MHC-associated Conditions including Pso and PsA. (20 Minutes) 14:45 – 15:20 **Project Key Advances.** (35 minutes) CRN HIPPOCRATES (15 minutes) D2T PsA and psoriasis (15 minutes) GRAPPA Slide Library Update 2024 (5 minutes) 15:20 – 15:50 **Coffee Break.** (30 minutes) 15:50 – 16:20 **Debate: Managing MSK Symptoms in PsO Patients: Who Should be in the Driver Seat?** (30 minutes) 16:20 – 16:30 Final Comments and Daily Wrap-up. April Armstrong. (10 minutes)

End of Day 1 General Meeting

17:00 – 18:00 **Steering Committee Meeting.** (60 minutes) (*By invitation only*) Redwood A&B 18:30 – 19:30 **GRAPPA Open Reception.** (60 minutes) Pre-function Area 19:30 – 22:00 GRAPPA Recognition Awards Dinner. (90 minutes) (RSVP Required) Grand Ballroom B&C 22:00 – 23:00 **Entertainment.** (60 minutes) Day 2: Saturday, July 13th 08:30 - 16:00 Breakfast 07:00 - 08:30 Grand Ballroom A 07:25 – 08:25 **Morning Concurrent Sessions:** • Innovations in Education Workshop. Willow A • Therapeutic Drug Monitoring. Willow B 07:30 – 08:30 Registration, Meet and Greet. **General Meeting Room:** Grand Ballroom B & C Morning Sessions Chairperson: April Armstrong 08:30 – 08:40 Welcome Back. Review of Day 2 Agenda. 08:40 – 09:25 **Hot Topics.** (45 minutes) • Inflammatory Memory in Pso/PsA. (15 Minutes) • Challenges and Opportunities of Artificial Intelligence (AI) In Psoriatic Diseases. (25 Minutes) Questions and Answers Panel (5 Minutes) 09:25 – 09:55 **Basic Science Report.** (30 minutes) 09:55 – 10:15 Coffee and Pastries. (20 minutes) 10:15 – 10:35 **OMERACT Update and Questions and Answers.** (20 minutes) 10:35 – 11:15 **GRAPPA PROJECT UPDATES** (40 minutes) CRN o Biomarkers. AxPsA Pilot Study.

DUET – Diagnostic Ultrasound Enthesitis Tool.

- SAGE-PsA Sex and Gender Based Analysis of the Effectiveness of Advanced Therapies in Psoriatic Arthritis.)
- O COMPOSITION Early Recognition of PsA Study.
- Treatment Recommendations Update.
- Questions and Answers.
- 11:15 11:25 **PRP Initiatives (10 Minutes)**
- 11:25 11:45 **Topical Therapies in PsO: An ABC Guide for rheumatologists.** (20 Minutes)
- 11:45 13:10 Lunch and Social Networking. (90 minutes)

Grand Ballroom A

12:00 – 13:10 Abstract Poster Tours (Sign-up Required)

Grand Ballroom D

_

General Meeting Room

Grand Ballroom B&C

Afternoon Chairperson: Oliver FitzGerald

13:15 – 14:35 **2024** Announcement and Presentations from Past Pilot Research Grant Recipients. (80 Minutes)

- Pilot Research Grant Recipients 2024 Announcement Multimorbidity in Psoriasis as a Risk Factor for PsA – Paras Karmacharya, Mayo Clinic, USA (7 Minutes)
- Identifying the Time and Factors Contributing to the Development of Psoriatic Arthritis in People
 Living with Psoriasis: A Network Cohort Study Arani Vivekanantham, Nuffield Department of Orthopaedics, Rheumatology and Musculoskeletal Sciences, University of Oxford, UK (7 Minutes)
- Assessing the Impact of Different Treatment Strategies on Damage Progression and Functional Decline in Psoriatic Arthritis – David Simon (7 Minutes)
- Is toe dactylitis in psoriatic arthritis related to trauma caused by plantar shear stress? A case control pilot study Philip Helliwell, (7 Minutes)
- Questions and Answers Panel (10 Minutes)
- Prediction of Psoriatic Arthritis in New Onset Psoriasis Axel Svedbom, Dermatology Unit, Karolinska Hospital, Sweden (7 Minutes)
- Sex Differences in Serum Proteomic Biomarkers in Psoriatic Arthritis Steven Dang, University of Toronto, Canada (7 Minutes)
- TRPM4 Function in Western Diet Induced Psoriasis via IL-23 Mediated Inflammation Omar Alzayat, University of California, Davis, USA (7 Minutes)
- Immunological Maps to Guide Phenotyping of Psoriasis Patients at Different Risk Levels to
 Develop Psoriatic Arthritis by Integration of Clinical, Molecular (multi-omics) and Innovative
 Imaging Assessment Using Nir-fluorescence Optical Imaging Technique as Indicator for
 Changes in Vascularization as Preliminary Marker for Inflammatory Processes in Psoriatic
 Arthritis. Caroline Gross, University Hospital Frankfurt/Main & Fraunhofer Institute for Translational Medicine and Pharmacology, Germany (7 Minutes)
- Questions and Answers Panel (9 min)
- 14:35 14:55 Coffee and Pastries. (20 minutes)
- 14:55 15:10 World Cafe Report Back (Voting) (15 minutes)

- 15:10 15:40 GRAPPA Business Meeting. Chaired by April Armstrong and Oliver FitzGerald. (30 minutes)
 - GRAPPA Governance Report. (10 minutes)
 - 2024 Election Results. (10 minutes)
 - Treasurer's Report. (10 minutes)
- 15:40 16:00 Closing Comments with Questions and Answers. Oliver FitzGerald. (20 minutes)

End of Day 2 General Meeting

- 16:15 17:15 **Business Advisory Council (BAC).** GRAPPA leadership and industry representatives. Chaired by April Armstrong and Oliver FitzGerald (*By invitation only. Hors d'oeuvre served.*) Redwood A&B
- 17:15 18:15 **PRP Follow-up Meeting.** (*By invitation only. Dinner served.*) Aspen

GRAPPA (Group for Research and Assessment of Psoriasis and Psoriatic Arthritis) is organized exclusively for non-profit, educational, and scientific purposes to facilitate sharing of information related to psoriasis and psoriatic arthritis, networking among different medical disciplines that see psoriasis and psoriatic arthritis patients, and to enhance research, diagnosis and treatment of psoriasis and psoriatic arthritis.

www.grappanetwork.org